Bedankt Apple voor de ongevraagde spam

By pim on Wednesday 03 July 2013 12:51 - Comments (12)
Category: -, Views: 7.826

Even klagen want daar ben ik goed in.

Toen ik 2 weken geleden een Iphone kocht, vroegen ze in de Apple store of ik mijn receipt in mijn email wilde ontvangen.
Prima, email adres gegeven voor die reden. En nu begin ik spam van Apple te ontvangen van News_Europe@insideapple.apple.com.

Ja er zit een unsubcribe link in, maar mocht een Apple medewerker dit lezen. Dit zijn de regels in Nederland voor het versturen van commerciele emails:

- voorafgaande toestemming: de ontvanger moet toestemming hebben gegeven


Edit: Apple mag spam versturen, omdat ik een klant ben:
Mag ik aan mijn klanten berichten versturen zonder toestemming? -

Aan bestaande klanten (waaraan een product of dienst is verkocht) kunnen over soortgelijke diensten/producten ongevraagde berichten worden gestuurd zonder dat daarvoor toestemming is verkregen. Wanneer het e-mailadres of mobiele telefoonnummer worden verkregen, moet de klant wel de mogelijkheid krijgen om het ontvangen van ongevraagde berichten te weigeren.

https://www.acm.nl/nl/ond...uren-van-e-mailberichten/

Volgende: Rabobank promoot klikken op vreemde links in emails 03-'14 Rabobank promoot klikken op vreemde links in emails
Volgende: GoDaddy, F*ck you! 04-'13 GoDaddy, F*ck you!

Comments


By Tweakers user Tales, Wednesday 03 July 2013 12:56

Dit heb ik niet eerder gehad (zegt niet dat het zo is). Maar heb je misschien checkbox laten staan bij het downloaden van iTunes, of bij het registreren van je iPhone danwel via je iPhone alswel via iTunes?

By Tweakers user pim, Wednesday 03 July 2013 12:59

Ik heb de telefoon gekocht voor iemand anders. Dus het enige moment dat ik mijn email adres gaf was bij de kassa.

By Tweakers user MAZZA, Wednesday 03 July 2013 13:00

Niet waar.

Je hebt een aankoop gedaan bij Apple en bent daarmee klant. En de enige uitzondering op je genoemde regels is dat er wl commerciele email gestuurd mag worden na een aankoop.

http://ddma.nl/wp-content...Checklist-Code-E-mail.pdf

/edit: Aha, je bent er zelf inmiddels al achter gekomen zie ik.

[Comment edited on Wednesday 03 July 2013 13:01]


By Tweakers user Lee245, Wednesday 03 July 2013 13:11

Spam is toch altijd ongevraagd?By Tweakers user -RetroX-, Wednesday 03 July 2013 16:13

|:( Why... echt serieus waarom geef je uberhaubt je e-mailadres als je geen mail wilt.

By Tweakers user Paul - K, Wednesday 03 July 2013 17:55

-RetroX- wrote on Wednesday 03 July 2013 @ 16:13:
|:( Why... echt serieus waarom geef je uberhaubt je e-mailadres als je geen mail wilt.
"vroegen ze in de Apple store of ik mijn receipt in mijn email wilde ontvangen." omdat hij dat waarschijnlijk wl wilde :)

By Tweakers user tijmen1, Thursday 04 July 2013 12:36

Dan moet je ook geen appple kopen!!!!!!!!
Tweakers doen daar niet aan!

By Tweakers user NoUseWhatsoever, Thursday 04 July 2013 13:24

Kom op zeg. Dan unsubscribe je toch bij het eerste bericht dat je krijgt. Mocht je daarna alsnog mail krijgen, dan pas is het SPAM want ze moeten je gewoon uit de mailinglijst kunnen halen. Ik krijg zoveel mail waar ik geen behoefte aan heb. Gewoon unsubscriben of in Gmail markeren als SPAM met n muisklik en ik zie er nooit meer wat van.

By Tweakers user SacreBleu, Friday 05 July 2013 02:12

NoUseWhatsoever wrote on Thursday 04 July 2013 @ 13:24:
Kom op zeg. Dan unsubscribe je toch bij het eerste bericht dat je krijgt. Mocht je daarna alsnog mail krijgen, dan pas is het SPAM want ze moeten je gewoon uit de mailinglijst kunnen halen. Ik krijg zoveel mail waar ik geen behoefte aan heb. Gewoon unsubscriben of in Gmail markeren als SPAM met n muisklik en ik zie er nooit meer wat van.
Hij heeft zijn post al lang en breed aangepast. Daarnaast moeten we er wel rekening mee houden dat er werd gevraagd of hij zijn factuur wilde ontvangen via email. Dan hoef je als klant niet nog eens te hoeven navragen of je dan geen spam hoeft te verwachten.

In het bedrijf waar ik werk kun je aangeven of je de factuur bij je bestelling f via email wil ontvangen, het enige wat je dan krijgt is een vraag om een terugkoppeling of het artikel naar wens was. Maar voor de rest geen commercile reclame of dergelijke, tenzij dit, expliciet, is aangevraagd.

By Tweakers user johncheese002, Monday 08 July 2013 03:08

Dan bounce je het toch gewoon terug? Dat doe ik met alle Apple SPAM. :Y

Een berichtje erin waarin staat: "Don't SPAM me Steve, it's not funny :-[" volgt als auto-reactie op alle adressen waarin "apple" verwerkt zit (voor -en na de @)

Comments are closed